KEVÄT – IHANA VUODENAIKA KAIKILLE?

12.03.2020

Kevät ei ole kaikille miellyttävää aikaa, sillä se voi tuoda tullessaan joillekin meistä vuotavan nenän, ärtyneet silmät, kutinaa ja väsymystä. Lisäksi monet kamppailevat keväisin unettomuuden kanssa. Muun muassa puista, heinistä ja rikkaruohoista vapautuu ilmaan siitepölyä, joka voi joissain tapauksissa kulkeutua jopa kilometrien päähän. Ilman pienimmät hiukkaset voivat pahentaa astmasta tai hengitysvaikeuksista kärsivän oireita. Onneksi ongelmaan löytyy ratkaisu, eikä vain apteekin hyllyltä.

Palautuminen on tärkeää

Pitkän talven jälkeen meille tekee hyvää päästä nauttimaan keväästä ja luonnosta, sillä ulkoilma-aktiviteetit edistävät terveyttämme merkittävästi. Kuitenkaan astmasta ja allergioista kärsiville tämä ei ole aina niin helppoa. Allergian kuormituksesta palautuminen vaatii paikan, jossa ilma on puhdasta ja hengittäminen helpompaa. Esimerkiksi omasta kodistaan voi luoda tällaisen puhtaan suojapaikan ilmanpuhdistimen avulla. Camfil City -ilmanpuhdistinmallisto on ECARF-sertifioitu, mikä tarkoittaa, että ne ovat allergiaystävällisiä ja voivat auttaa suojaamaan mahdollisilta allergian laukaisijoilta. HEPA-/molekyylisuodattimien yhdistelmä poistaa ilmasta allergeenit ja muut epäpuhtaudet, mikä parantaa sisäilmaympäristöä ja voi helpottaa allergiaoireita. Parempi ilmanpuhdistus ja -suodatus – parempi ja puhtaampi ilma!

Sisäilmassa on enemmän epäpuhtauksia kuin uskoisit

Tiesitkö, että sisäilma voi olla jopa 50 kertaa saastuneempaa kuin ulkoilma? Vietämme lähes 90 % elämästämme sisätiloissa *, ja meidän on helppo kuvitella, että sisällä olemme turvassa siitepölyltä. Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa, sillä ulkoilman epäpuhtaudet kulkeutuvat avoimien ovien ja ikkunoiden kautta sisätiloihin. Lisäksi sisäilma voi olla täynnä muita allergeeneja, kuten puhdistusaineista, matoista, huonekaluista ja jopa seinämaalista vapautuvia kemikaaleja. Rakastamme lemmikkejämme, mutta myös turkit, hiukset ja hilseet voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Ilman kunnollista palautumista, epäpuhdas ulko- ja sisäilma voivat tehdä kauniista keväästä monille vaikean vuodenajan.

Terveys ja hyvinvointi

Camfil mukauttaa strategiansa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joista yksi on ”Terveys ja hyvinvointi”. Yrityksemme koko ydinliiketoiminta perustuu terveyttä ja hyvinvointia edistävään korkealaatuiseen sisäilmaan.

Camfilin tehokkaat ilmansuodattimet poistavat haitalliset hiukkaset ja epäpuhtaudet sisäilmasta niin kotona kuin työpaikalla. Ratkaisumme vaihtelevat yksinkertaisemmista ilmanpuhdistajista (City -mallisto) edistyneisiin teollisuusratkaisuihin (APC -järjestelmät), joiden avulla voidaan luoda sisäympäristöstä terve ja hyvinvoiva tila, jossa on helppo palautua epäpuhtauksien kuormituksesta. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat lisätietoja ratkaisuistamme tai käytä apuna sivustomme tuotehakua.

Euroopan väestöstä on tullut entistä ”allergisempia”. Tällä hetkellä yli 150 miljoonaa ** eurooppalaista kärsii kroonisista allergisista sairauksista, ja nykyisen ennusteen mukaan vuoteen 2025 mennessä tämä koskee puolta koko EU:n väestöstä. Puhtaan, terveen sisäympäristön luominen on merkittävää erityisesti heille, jotka ovat alttiita ilmassa oleville allergeeneille tai jotka kärsivät huonon ilmanlaadun aiheuttamista oireista.

Lähteet:

* Euroopan unioni – tilintarkastustuomioistuimen raportti nro 23 Ilmanvaihto, sisäilman hyvä laatu ja energian järkevä käyttö

** EAACI, 2016

Haku

Tilaa blogi

Tilaa >>

Seuraa meitä